França al Ramon Llull


Els passats dies 9 i 10 de febrer es celebraren les jornades culturals típiques a l’institut Ramon Llull de València. Els alumnes i professors del centre van participar en les diferents activitats que es van realitzar.

Entre altres tallers, com el de sabons i perfums, els campionats de futbol, d’escacs i d’escrabble, ping-pong, volleyball, etc; Ferran Usach va dirigir el taller de crêpes a l’aula de 1er ESO A, amb la col·laboració d’alguns alumnes de segon d’ESO com Estela Grau, Lucas Salavert, Carles Silvestre…

El crêpe es una recepta europea d’origen francés feta fundamentalment de farina de blat, amb la que s’elabora una massa en forma de disc. Es serveix habitualment com base d’un plat o postre aplicant-li tot tipus d’ingredients dolços o salats. Els ingredients comuns d’aquesta massa cuita són: farina, ous, llet, mantega i sucre. S’obté per la cocció de la pasta extesa en forma de disc i cuita per les dos cares, en una paella o en alguna cosa més específica com una crepera.

Es venien per un euro el crêpe amb el condiment que vullgueres: xocolata, nata, formatge, pernil york, mermelada… Els diners recaudats serien el 50% per a gastos de l’institut i l’altre 50% per als alumnes que van fer possible aquesta activitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada